6 Nov

Novogodišnja regata počinje dan ranije

6.11.2021 u 13:11

Dragi jedriličari,

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo kako će se Europa Cup Hrvatska održati od 27. do 30. prosinca 2021. godine, dakle jedan dan ranije od oubičajnog termina.

Regata će se održati u sukladnosti s aktualnim COVID-19 propisima takod a neće biti ceremonija otvaranja regate ni podjela nagrada. Prijave će se zaprimati samo online, a oglasna ploča će biti na Internetu.

Nažalost, vijesti za naše Optimiste nisu tako dobre, tradicionalna regata Optimista se odgađa za sljedeću zimu.

Vidimo se uskoro u Hvaru, želimo vam puno zdravlja!

21 Dec

Odgoda Novogodišnje regate

21.12.2020 u 14:12

Stožer civilne zaštite je donio odluku o produženju epidemioloških mjera i uvođenju zabrane putovanja među županijama do 8. siječnja 2021. Kako bi se prilagodili novim mjerama i zaštitili zdravlje jedriličara i njihovih hvarskih domaćina donjeli smo odluku o odgodi Novogodišnje regate do daljnjeg.

Nadamo se da će se epidemiološka situacija uskoro popraviti te da ćemo uskoro objaviti novi datum održavanja regate koji će biti dogovoren s Hrvatskim Jediličarskim Savezom i stožerom civilne zaštite.

Jedriličarski Klub Zvir vam želi puno zdravlja, blagoslovnjen Božić i sretnu Novu godinu!

29 Nov

Epidemiološke mjere

29.11.2020 u 18:11

Nove epidemiološke mjere zabranjuju održavanje sportskih natjecanja i treninga do 21. prosinca. Ovo ne bi trebalo utjecati na Novogodišnju Regatu osim u slučaju da se mjere produže nakon navedenog datuma.

Pomno pratimo situaciju i obavijestit ćemo vas do 21. prosinca ako dobijemo ikakvu naznaku da se mjere produžuju i da održavanje regate dolazi u pitanje.

Online prijave za klasu Optimist su otvorene već neko vrijeme, a sada smo otvorili online prijave i za klase Laser. Jedriličari koji su se već prijavili na stranici EurILCA-e trebati će opet to napraviti preko naše stranice.

21 Nov

Promjene Novogodišnje Regate

21.11.2020 u 18:11

Nakon mnogo razgovora i savjetovanja s EurILCA-om, a uzimajući u obzir činjenicu da je većina Europe trenutno u izolaciji, odlučili smo kako se ovogodišnja Međunarodna Novogodišnja Regata neće bodovati za Europa Cup.

Regata je i dalje kriterijska za Lasere i Optimiste, te će i ove godine imati status međunarodne regate. Pozivamo sve jedriličare koji mogu doputovati u Hrvatsku da dođu na regatu, imamo već najave od nekih timova da planiraju organizirati svoje trening kampove prije regate u Hvaru.

Ove godine će i Laseri i Optimisti jedriti 3 dana, od 28. do 30. prosinca.

Biti će još nekih promjena kako bi se ispoštovale sve mjere vezane uz COVID-19. Detalje o tim promjenama, kao i promjene uputa za jedrenje ćemo objaviti u narednim danima.

27 Jul

COVID-19

27.7.2020 u 11:07

Dragi jedriličari i dragi prijatelji,

Pripremamo se za organizaciju naše 44. Međunarodne Novogodišnje Regate Laser Europa Cup Hvar 2020 u prosincu ove godine.

Prilikom organizacije voditi ćemo se svim preporukama za zaustavljanje širenja virusa. U ovom trenutku ne razmišljamo o otkazivanju ili odgađanju regate ali pažljivo pratimo razvoj situacije i donosimo odluke u kontaktu s EurILCA-om, HJS-om i lokalnim vlastima.

Ostanite zdravi i vidimo se uskoro u Hvaru!