Paklena regata

21.10.2023 u 17:10

Subota 4.11.2023.
I. Paklena regata
- kroz Paklinske otoke - 

 

  • U vikendu prije regate Jabuka (20. jubilarne) za brušenje jedriličarskih vještina 
  • U organizaciji Jedriličarskog kluba "Zvir" iz Hvara
  • Nakon lanjske trening regate sa 8 brodova sudionika, ove godine održat će se službeno prva "Paklena regata" kroz Paklinske otoke s vec najavljenih 15-tak krstaša, sa startom u subotu 4.11 u 11 sati
  • Pokroviteljstvo: TZ grada Hvara
  • Informacije na jkzvir.hr, telefoni: 095 5586 774 i 095 3880 316

 

Riječ organizatora
Ideja je nastala od nekolicine nas entuzijasta u gradu Hvaru što se u ljetnim mjesecima bavimo "adventure" jedrenjem s turistima u akvatoriju Paklinskih otoka. Sve je to uglavnom na dnevnoj bazi tako da se jako često susrećemo na moru, a kako hvarska sezona traje dugih 6 mjeseci nerijetko se međustobno regatajemo da gostima i nama bude zanimljivije, pa da nam i vrijeme bolje prođe.


Akvatorij regate je zahtijevan za jedrenje, ali je zato zanimljiv i za publiku. Pun je otočića, hridi, zavjetrine, kurenta, manevara kroz kanale, pa će i manji, sporiji brodovi imati prostora taktički izboriti bolju poziciju što regatu čini dosta fotogeničnom i atraktivnom za gledanje i praćenje. Kao i lani, bit će snimana i dronovima iz zraka što bi uz livestreaming i komentatora ličila na gledanje kakve auto utrke na ekranima što nam je i želja ostvariti u narednim godinama kao i da regate u Hrvatskoj budu više medijski popraćene.

Upravo iz tih razloga osigurali smo nekoliko brodica naših hvarskih brodara sa kojih će znatiželjni zajedno s novinarima i snimateljima moći pratiti regatu na nekoliko važnih punktova.

 

Planirana su dva plova sa startom u 11h u jednoj od dvije rute koju ćemo izabrati na dan regate ovisno o smjeru vjetra i kurenta, nakon čega ćemo se dobro zabaviti u prostorijama Jedriličarskoj kluba "Zvir" i kaffe bar Eywa u Križnoj luci. Uz gratis večeru (sami plaćamo piće) i dodjelu nagrada bit će nam čast prisustvovati prezentaciji  knjiige "Eldora" koju će predstaviti sam autor, morski vuk i splitski jedriličar Sani Delić sa prijateljima. 

 

Jedriličarski klub "Zvir" Hvar 

Prijave su na broj 095 5586 774 i detalji na jkzvir.hr.